Бойко Борисов: Ремонтите на ВиК мрежата ще са с евросредства

0
Според него опозицията в лицето на БСП спекулира с проблемите във водния сектор и създава напрежение
Според него опозицията в лицето на БСП спекулира с проблемите във водния сектор и създава напрежение

Ремонтите на ВиК мрежата и разработването на алтернативни водоизточници няма да бъдат с пари от държавния бюджет, а ще се реализират с европейски средства.

Това каза днес премиерът Бойко Борисов, който инспектира изграждането на трасето на автомагистрала „Хемус“ край шуменското село Белокопитово, предава БНР.

По думите на премиера проверките на МВР във водните дружества в страната продължават и не могат да бъдат огласени резултати.

Според него опозицията в лицето на БСП спекулира с проблемите във водния сектор и създава напрежение:

"Има ли някъде тук в региона, да ме заведете, да видим къде са подменили по време на управление на БСП водоснабдяване и канализация. Еми като няма, ние сега полагаме всички усилия".

Бойко Борисов уточни, че около две години продължават процедурите по всеки един воден проект заради стриктните изисквания ЕС:

"Играят се търговете, след това се обжалват, абе две години си е един процес. Така че, знаейки, че сме заделили 2 милиарда и 600 и ще подменим 70-годишни и нагоре вредни за здравето на хората етернитови тръби, азбестови. И сега бързат пред вятъра да кажат, видите ли, че има проблеми".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари