Бойко Борисов при Румен Радев: Ако България е над всичко, това правителство ще може да се случи

1
ГЕРБ - СДС са на консултации при президента за съставяне на правителство
ГЕРБ - СДС са на консултации при президента за съставяне на правителство Снимка: БТА

ГЕРБ - СДС са на консултации при президента за съставяне на правителство

България се нуждае от стабилно правителство възможно най-скоро, а изглежда че избирателите възложиха тази отговорност на ГЕРБ-СДС. С тези думи президентът Румен Радев прие представителите на най-голямата парламентарно представена партия на консултации преди връчването на първия мандат. На "Дондуков" 2 дойдоха лидерът на партията Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова.

"Всички знаем, че първата политическа сила в парламента носи най-голяма отговорност за съставяне на правителство – и то правителство, съставено възможно най-бързо и с най-широка парламентарна подкрепа в условията на война и политическа криза. Освен това имате и отговорността за неотложни задачи, които са отлагани от няколко парламента – законите по ПВУ, Шенген, еврозоната и Бюджет 2023", каза президентът, цитиран от БТА.

Радев попита ГЕРБ-СДС колко дълго възнамеряват да водят преговори с ПП-ДБ и дали имат резервен вариант, ако не се споразумеят за правителство с тях. Постави въпросът и за необходимостта от спешно приемане на Бюджет2023.

Бойко Борисов отвърна, че най-стабилното и сигурно правителство, способно да свърши неотложните задачи и то в много кратки срокове, е правителство с ПП-ДБ и изрази оптимизъм, че то е възможно. Увери и че като партия ГЕРБ ще действа отговорно и няма да допусне фалит на държавата.

"Винаги може да се намери и друг план, но нито ще е стабилен, нито дългосрочен, нито ще подобри перспективите на България. Ние сме отговорни и няма да оставим юни месец държавата във фалит и финансов колапс. Затова опитваме да сме отговорни - полагаме усилия, търпеливи сме. Депутатите от двете коалиции имат изключително единомислие и то не трябва да е проиграно заради загуба на избиратели. Ако България е над всичко, това правителство ще може да се случи", каза Борисов.

От ГЕРБ-СДС попитаха държавния глава дали служебния кабинет ще успее да внесе в 49-ия парламент няколкото закона, които остават по ПВУ. Радев отвърна, че те ще бъдат внесени в срок. Според Десислава Атанасова, ако има подкрепа от другите политически сили, спешните законопроекти може да бъдат приети до две-три седмици след сформирането на парламентарните комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    България е над всичко, ама....
    Няма, няма! Няма да ви се получи това предат... , пардон, правителство, алчни задници, недоебани!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари