Бойко Борисов: Перки в морето няма да има

1
Нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море, обяви лидерът на ГЕРБ
Нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море, обяви лидерът на ГЕРБ Снимка: БТА

Нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море, обяви лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ оттегля подкрепата си за проектозакона за изграждане на ветропаркове в Черно море на второ четене, съобщи във Варна лидерът на партията Бойко Борисов на среща с представители на туристическия сектор и рибарския бранш от Северното Черноморие.

Той уточни, че на първо четене са дали гласовете си за закона, защото създаването на такъв тип паркове са съпътстващи енергийни мощности. След това е разбрал, че проектът не е минал на обществено обсъждане, мощността на планираните паркове ще бъде малка и е преценил, че не си заслужава да се причинява такъв стрес на бизнеса и на хората.

"Ние подкрепихме перките на първо четене, но това е една съпътстваща мощност. Когато се запознах детайлно за каква мощност става въпрос и да поставим под стрес цели сектори, те не си струват. Затова нашата партия взе решение да оттегли подкрепата си за изграждането на перки в Черно море. Нека ни убедят в ползите", обяви лидерът на ГЕРБ, цитиран от dir.bg.

Присъстващи в залата се оплакаха, че пчелите мрат на местата, където има ветропаркове.

"Перки няма да допуснем да има в морето!", успокои Борисов.

"Този човек има право. Без нас законът не може да мине. Аз отговарям - 69 гласа няма да гласуват за този закон, това обещавам", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той все пак подчерта, че партията му подкрепя по принцип зелената енергетика.

"Ние винаги сме били партия, за която зелените енергии са водещи. Много ясно приехме, че соларните паркове ще се изграждат на неплодородна земя, за да може земеделието да се прави. Винаги соларите сме ги слагали по покривите, за да е по-евтина енергията", подчерта той.

"Можем да си набавяме достатъчно енергия от слънцето, имаме най-голямата зелена батерия в света - ПАВЕЦ "Чаира", добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    mischi
    Чух, че в Испания са приели закон, според който всяка новострочща се сграда трчбва да има фотоволтаици на покрива и да може да покрива собствените си нужди от електроенергия. Това се казва енергийна ефициентност, а тези перки, които ще са собственост на някоя пртия, която после ще продава на потребителите "зелена енергия" на тройна цена са само и единствено средство за енергийно изнудване на българския потребител.
  • 0
    1
    Джейлян
    Тулуп Банкянски, перките рязани ше ти ги правиме ние от Дуписету у дупарата! хахахахаха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари