Бойко Борисов: Накрая с Кирил Петков може да останем в опозиция, ще ни управляват малките партии

0
Според лидера на ГЕРБ управляващата коалиция е безпринципна
Според лидера на ГЕРБ управляващата коалиция е безпринципна Снимка: БНТ

Той обвини правителството в кражби и корупция

ГЕРБ ще търси разговори с други политически сили за бъдещо управление на държавата, базирани на конкретни общи принципи. Това каза Бойко Борисов при откриването на традиционната Лятна академия на ГЕРБ-Жени в курорта Албена. Лидерът на ГЕРБ отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" и прогнозира, че България може да влезе в цикъл на избори, предаде БНТ

Бойко Борисов определи управляващата коалиция като безпринципна. Обвини правителството в кражби и корупция, но въпреки това каза, че е бил против да се иска вот на недоверие.

Господин Петков каза, че нямало да преговаря с ГЕРБ, Възраждане, ДПС и още някой беше..и ИТН. Ами ти с другите две падаш. С другите две си отиваш и оставаш в същото положение, казвам го с разбиране, като ГЕРБ-най-голям си, ама малките искат да си играят с друг. Накрая може да останем с Кирил Петков опозиция, да оставим малките партии с малцинство да ни управляват”, заяви Бойко Борисов.

Борисов призова колегите си от другите политически партии да проявят разум.

Защото Радев ще продължава да ни хвърля вината, че видите ли всичко виновно се намира в парламента, мигар той не ги инсталира там?", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи като потенциален съюзник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширяването на Западните Балкани, пълното диверсифициране на доставките на газ, етническата толерантност, осъждането на руската агресия, членството в НАТО и спазването на Маастрихтските критерии по отношение на бюджета.

Да харчим, колкото изкарваме. Това е принципът, който се уважава. Мислете и за утре”, коментира Борисов.

Той критикува премиера Петков, че е подвел евроатлантическите партньори.

Виждате ли подлостта? Той се опитва тайно да договори нещо, което за пред публиката да излезе, че видите ли случило се е, ама не щото той е лош, а парламента го е решил…. Не, към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо свързано със Северна Македония и Албания напред”, заяви Борисов.

Според лидера на ГЕРБ разширяването на Евросъюза трябва да продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари