Бойко Борисов: Аз съм убеден, че отиваме на избори за пети път

3
Бойко Борисов: Аз съм убеден, че отиваме на избори за пети път

Като опит за възстановяване на диалога определиха днешната среща представителите на партиите

В Народното събрание се проведе лидерската среща, организирана от парламентарната група, носител на третия мандат за съставяне на правителство - "БСП за България".

Председателят на БСП разговаря за управленски приоритети с лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов, ДПС Мустафа Карадайъ и "Български възход" Стефан Янев, предаде БНТ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви вчера, че партията му не може да подкрепи или да участва в кабинет с мандат на БСП. На влизане за срещата той обясни, че гледа на разговорите като на опит за възстановяване на диалога.

"Приветствам вашия опит да се говори за това как виждаме нещата през следващите месеци. Аз съм убеден, че отиваме на избори за пети път и съм сигурен, че след петия пак същото ще се говори, ако на подобен формат предварително не се изговори как и по какъв начин може да бъде структурирано работещо правителство. Преди беше модерно да се говори за изолация на ГЕРБ, днес ги няма коалиционните ви партньори от преди месец - ПП и ДБ," посочи Борисов.

Той декларира готовност от страна на ГЕРБ за работа в областта на правосъдната реформа.

Очаквано, на срещата не дойдоха лидерите на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Възраждане".

В началото на разговорите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите са изненадани от отсъствието на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" и разчитат в това липса на воля и желание за справяне с наболелите проблеми.

"Нашето желание е да говорим как, преодолявайки политическата криза, може да говорим как да решим останалите кризи с пълното разбиране, че сме различни и идеологически и политически и ще останем такива.

Отправихме покана към всички именно поради това желание. Изненадани сме, че ги няма председателите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". След анализ на публичните изявления на партиите сме намерили четири общи въпроса - законите за ПВУ, Бюджет 2023, Шенген и Съдебна реформа. Тези приоритети са декларирани и от колегите, които сега отсъстват. Очевидно това е декларация само на думи, но липсва воля и желание. Дали този разговор ще доведе до съставяне на правителство и мнозинства е втори въпрос, но днес пред нас стоят тези 4 въпроса. Ако има желание, ще се намери начин, ако няма желание - ще се намери причина. Като отговорна партия ви призоваваме да търсим начин", каза Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ники
    Ти си такъв боклук
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари