Боецът бръснар: Станах боец, за да изкарам агресията от мен

3
Русенецът е приеман като един от ММА пионерите у нас
Русенецът е приеман като един от ММА пионерите у нас

Русенецът е приеман като един от ММА пионерите у нас

Част от бойната карта на BFKC 58 е и битката между Николай Алексиев и иранския боец Мехди Барги. Българинът се качва за първи път на ринга от май 2017 г. насам, когато губи ММА среща от гърка Стаматис Морулис на Greek Fighting Championship 8. Общо в кариерата си Алексиев има 28 двубоя. Спечелил е 13 от тях, в 14 е загубил, а в един случай се е стигнало до равенство.

Русенецът е приеман като един от ММА пионерите у нас. Започва кариерата си на 20 г. в категория от 70 кг., но постепенно минава през 77 кг., 84 кг., 100 кг. Печели феновете си с атрактивен и атакуващ стил. Играе офанзивно, а от 28-е му срещу само в 4 се стига до съдийско решение. Огромен почитател е на силовете спортове и бодибилдинга. Въпреки че няма официален мач от близо 7 години това не му пречи да бъде във върхова форма за предстоящото събитие на 22 март. За Алексиев това ще бъде първи сблъсък от подобен характер, а самият той оценява рисковете на битката с голи ръце.

„Опасно е, защото се получават доста аркади, счупвания. Вече три години се занимавам с бръснарство и работя с ръцете си. Това ме притеснява най-много, че ако счупя нещо, известно време няма да мога да ходя на работа“, сподели Алексиев пред Спортната джунгла.

Русенецът призна какво го е запалило по бойните спортове. „Имах нужда да изкарам малко от агресията, която имах натрупана в себе си, идваща от ежедневието, което имах.", каза Алексиев.

Боецът изтъкна какво го е накарало да стане част от BFKC 258.

„Реших да се завърна като разбрах, че ще правят такъв евент още при първото му издание. Разбрах, че ще има кастинги, но тогава не проявих желание. След това с всеки изминал ден започна да ме човърка отвътре и да го сънувам. В крайна сметка реших да свържа с Любо Геджев, за да видим дали можем да уредим мое участие“.

Алексиев разкри какви са впечатленията му за неговия противник – Мехди Барги.

„Гледах му няколко мача. Изглежда доста корав. Техниката му не е толкова като на боксьор, все пак е борец, но пък има опит в ММА. Има стойката и очаквам, че ще излезе доста подготвен“.

Българинът подчерта, че не си прави предварителни планове за битката с азиатеца и в крайна сметка допуска, че всичко в нея може да се случи.

„Идеята ми е да не се хвърлям на големи размени и да се опитвам да мисля. Искам да бъда точен и да не се хабя много излишно, защото ми трябва доста въздух, а с годините съм натрупал доста маса. Ще играем с леки нокаутиращи удари“, призна 37-годишният боец.

„Отстрани като го гледам ми е интересно и затова реших да взема участие, но като цяло нямам амбиции да се развивам в боя с голи ръце."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Николай Габровски
    И КАКВО ДА НАПРАВИМ СЕГА да му издигнем паметник ли на този ами да си тренира и да яде бой и тупаници колкото си иска ТОВА ли е трябва да бъде идолът на днешната младеж напомпани кухи грозноизглеждащи мускули и бръсната глава с брадясала четина Тренирал за да си изкара агресията от себе си егати умника Заминавай за УКРАЙНА като си толкова голям борец спортист АМА там ще напълниш гащичките моето момче то не е като да стоиш у фитнеса и да грухтиш по цял ден СМЕЛИТЕ И БЕЗСТРАШНИ ХОРА НЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ТЕБЕ поредният мутраген който търси изява
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари