БОЕЦ: КПКОНПИ покри разследването за къщата в Барселона на Бойко Борисов!

0
Решение на Комисията няма, а всички законови срокове изтекоха
Решение на Комисията няма, а всички законови срокове изтекоха

Днес се навършва точно половин година от внасянето на сигнала на БОЕЦ до КПКОНПИ по казуса „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“!

Решение на Комисията няма, а всички законови срокове изтекоха. Има само едно обяснение – Комисията е установила данни за съпричастността на Борисов към схемата с офшорната компания собственик на „Къщата в Барселона“ и нейната стопанка към датата на подаване на сигнала – Борислава Йовчева – мис „Бикини“ за 2006г. , но държи „на трупчета“ разследването.

Припомняме, че на 27.07.2019г. БОЕЦ сезира и испанската прокуратура и посолство за същият казус. Приложихме документи и информация, от които става ясно, че премиера Бойко Борисов е реалният собственик на въпросната къща. Още през януари 2016г. темата за къщата в Барселона на премиера Бойко Борисов бе поставена от съдия Владимира Янева в публикуваните от Биволъ записи, станали известни, като „Яневагейт“

Мълчанието на КПКОНПИ вече може лесно да се обясни с мълчанието на упарвляващите по разкритията на Биволъ и сигналите на БОЕЦ срещу Палмен Георгиев и Аантон Славчев – ръководители на антикорупционната комисия. След избухването на скандала АпартаментГейт и разкритията за двамата шефове на КПКОНПИ, премиера Борисов поиска само „отпуск’ за Пламен Георгиев, а за Антон Славчев до момента не е проговорил и дума. Реакцията на Борисов бе провокирана от протеста на БОЕЦ под прозорците на Министерски съвет под надслов „ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ“! Воден от страховете си, Борисов бе принуден да реагира и поиска Пламен Георгиев – Пацо Терасата да излезе в отпуск. Нито дума за неговото отстраняване! Буда е заложник на собствените си грехове и страхове!

По време на тези действия на БОЕЦ нито една от парламентарните партии – управляващи и опозиция не реагира на скандала! Напротив, дружно мълчаха и чакаха бурятя да отмине.

Срещу нас бяха образувани няколко проверки, включително и от Комисията за лични данни, които ни заплашваха с глоба в размер на милиони! Днес изведнъж разбираме, че БСП са се активирали преизборно по темата, като дори си приписват разследване и документи, които бяха публикувани от анонимна страница във ФБ , която беше закрита! Къде бяхте половин година, неуважаеми другарки и другари от БСП? Спахте ли? Ззабравихте ли за сигнала на БОЕЦ? Поставянето на тази тема от БСП в този момент обслужва Борисов, защото компрометира казуса поставяйки го в светлината на предизборната помия, която всички партии изливат върху опонентите си. За разлика от тях БОЕЦ сме последователни в действията си и утре ще внесем официално запитване до КПКОНПИ с искане да бъдем уведомени незабавно, като автори на сигнала за резултатите от направената проверка. И ще публикуваме отговора на КОНПИрите!

Продължаваме!

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина.

ГД БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари