Близо 800 гласа за ДПС от две секции в Бурса не са отчетени в ЦИК

0
Според Танер Чавуш гласовете са разпределени на ПП - ДБ и "Левицата"
Според Танер Чавуш гласовете са разпределени на ПП - ДБ и "Левицата" Снимка: БТА

Според Танер Чавуш гласовете са разпределени на ПП - ДБ и "Левицата"

779 гласа за ДПС от две секции в Бурса не са отчетени в ЦИК. Човешка грешка в София е причината - това е мнението на един от представителите на изселническата общност в Турция - Танер Чавуш.

Гласовете за ДПС са отчетени в местните секции Минареличавуш и в Караман 1 в община Нилюфеир, каза Чавуш, цитиран от bTV. Впоследствие са записани като 0 в протоколите на ЦИК.

Според Танер Чавуш тези 779 гласа са разпределени на 12-и и 14-и номер, т.е. на ПП - ДБ и "Левицата". Местните избиратели, гласували за ДПС, са възмутени.

"Участвахме във вота както с хартиени бюлетини, така и с машини. Валеше дъжд, измокрихме се, но не се отказахме", разказа Танер Чавуш.

Общо техните гласове са 15 200 и са достатъчни, за да вкарат двама депутати в 49-ия парламент, а ако се добавят и липсващите 779, е възможно системата да отчете и трети.

Танер Чавуш е подал жалба в ЦИК. Очаква се решение на комисията по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    СС
    И по - добре. Забрана трябва да се наложи на турска партия да влиза в българския парламент
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари