Близо 7 милиона лева санкция е наложена на Община Русе по проекта за анаеробна инсталация

6
Това за мен е много крупна сума и всичко това ще легне на гърба на русенци, заяви председателят на общинската комисия по екология Стоян Христов
Това за мен е много крупна сума и всичко това ще легне на гърба на русенци, заяви председателят на общинската комисия по екология Стоян Христов Видео: Кис 13

Община Русе ще обжалва санкцията пред Административния съд

Санкция от близо 7 милиона лева е наложена на Община Русе за проект по Оперативна програма "Околна среда" за изграждане на анаеробна инсталация.

Финансовата корекция от Управляващият орган е във връзка със законосъобразността на проведената обществена поръчка за избор на изпълнител. Община Русе обжалва санкцията пред Административния съд, информира телевизия КИС 13.

Тъй като до председателя на общинската комисия по екология Стоян Христов достигнала противоречива информация, той проверил чрез Общината за какво става въпрос.

От Община Русе оспорват констатацията за нарушение от Управляващия орган на програма "Околна среда" и обжалват наложената финансова корекция пред Административния съд.

Първото заседание по делото е насрочено за 10 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    11
    русенец
    А сега наш Менчо Пилков си назначил и пълномощници по кварталите. Зает човек, няма що. А и тази "кадърна" армия от чиновници се увеличава с още ценни кадри. Скоро всеки русенец ще издържа по един общинар и ще плаща по 10 заплати неустойки за тази некадърна работа
  • 4
    10
    Де юре и де факто ...
    Общинските юристи да му мислят как да спечелят делото за 7 млн. лв. - една чувствителна сума, щото бюджет 2022 на Община Русе е в размер на 187,8 млн. лв.
  • 7
    9
    В.П.
    В сайта ''НАРОД '',подробно е изложена далаверата на кмета ! Прочетете и ще разберете как Пенчо ще опапка една комисионна ,а русенци ще платят !
  • 6
    8
    Митко Манафов
    Пънчи..туй да не ти е да е.еш екологията..🙂
  • 10
    7
    До петата
    Спокойно, дгодина ще те върнем у селу. Теб, заедно с целия екип на кмета. Все пак вие заслужихте своето място в историята на Русе - възможно най-некадърното управление, което не го е имало даже и по времето на дядото на кмета ни, дори и в най-милиционерските години
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари