Благовест Добрев - домакинът в Областна администрация - Русе

15
Благо е бивш служител на МВР
Благо е бивш служител на МВР

Областна администрация - Русе представя Благовест Добрев - домакин в институцията.

Ако се чудите кой е човекът, който е готов незабавно да отстрани всяка повреда в Областна администрация – Русе, а също и този, които поддържа служебните автомобили, то става дума за Благовест Добрев, обясняват от администрацията.

От проблеми с контактите до подмяна на тръбите и снабдяване с всички необходими материали за нормалното протичане на деня на служителите – това са само част от ангажиментите на домакина.

Благовест Добрев е и човекът, който през преобладаващото време шофира колите и пътува в региона и страната, а не рядко и в съседна Румъния с колегите. Шофирането за него е нещо приятно, което не го стресира, но от изключителна важност е спазването на правилата. Може би не е случайност, че в предишната си работа е ескортирал бивши световни лидери при посещенията им в България.

Дълго време е работил в Областната дирекция на МВР в Русе и там се е занимавал с охранителна дейност, а също е бил част и от криминална полиция и лично е помагал в разкриването на някои тежки престъпления.

Освен всичко останало сега Благовест Добрев се занимава и с цялостната поддръжка на автомобилите в администрацията – технически прегледи, ремонти, зареждане с гориво, смяна на масла и гуми, попълване на пътните книжки, а също подпомага и логистичните процеси при координация с други институции.

Например по време на Ковид-кризата в страната той бе човекът, който заедно с експерти на Регионалната здравна инспекция обикаляха региона и връчваха предписания за оставане под карантина на заразените. Въпреки страха от непознатото, той не се уплаши и изпълнява ангажиментите си адекватно и навременно. Често остава след работно време, за да успее да завърши започнатото, защото не му е приятно да завари нещо недовършено на следващия ден.

Благо, както всички го наричат, е от тези хора, които успяват да те грабнат още от първия момент. Той е човек с истории за всеки повод и определено обича да говори с хората. Винаги е готов да помогне на всеки и с всичко. Макар и да звучи тривиално, значение според него има това какво правиш за останалите и как те го приемат. Точно затова не отказва да съдейства за решаването на различни проблеми – било то със съвет или с чисто приятелска услуга и никога не очаква нещо в замяна.

Обича спорта – най-вече гребането и плуването. Няколко пъти е ставал втори и трети на национални състезания и може би далеч над 100 пъти е преплувал от българския до румънския бряг и обратно. Истинското му хоби обаче е кинологията и дори е съдия. Обожава кучетата, като любимите му породи са „Немската овчарка“ и „Белгийската овчарка Малиноа“.

Фен е на хардрока и в свободното си време слуша „Форинър“, „Рейнбоу“ и „Назарет“. Тук нещата стават обаче още по-интересни. Освен разтърсващия рок, Благо се наслаждава и на народните песни.

Никога няма да се умори да препрочита „Война и мир“ и „Тихият Дон“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари