Бизнесмен: Хората ще започнат да обедняват активно

0
"Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им", заяви Красимир Дачев
"Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им", заяви Красимир Дачев Видео: NOVA NEWS

"Едно предприятие, което е плащало 700 000 лева на месец за ток, сега плаща 3,4 млн., голяма част от тях авансово месечно", каза Красимир Дачев

"Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им. Никой не го интересуват националните интереси. Изсмукаха последните резерви в предприятията. Хората ще започнат да обедняват активно. Чрез работодателите се източва портфейла на всеки работещ". Това заяви бизнесменът Красимир Дачев за "Твоят ден" на NOVA NEWS.

Днес в 12 ч. ще има среща на работодателите, на която започва организация за стачни действия на 18 май. 

По думите му дори най-яростните антикомунисти гледат само своя интерес. "Индустрията, ако няма прогнозируемост и прозрачност, не може да си прави сметката. Едно предприятие, което е плащало 700 000 лева на месец за ток, сега плаща 3,4 млн., голяма част от тях авансово месечно. Компенсират те с по-малко от милион. Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им", обясни Дачев.

Той попита защо трябваше да се спират доставките, вместо бавно да се търсят нови доставчици. "Властта е временно управляваща. Трябват дългосрочни договори за тока на разумни цени, например 200 лева. Всички са на границата и почват да фалират", подчерта бизнесменът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари