Биячите от Раднево остават за постоянно в ареста

0
В съда биячите претендират, че са натопени
В съда биячите претендират, че са натопени Видео: Нова телевизия

Четиримата побойници от Раднево остават за постоянно в ареста.

Преди седмица мъжете бяха оставени в ареста с обвинение в опит за убийство по хулигански подбуди. Решението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване или протест, информира Нова телевизия.

Мотивът на магистратите е, че ако бъдат освободени, могат да извършат ново престъпление. Двама от тях вече са осъждани. 

В съда биячите заявиха, че са невинни и че са натопени. Те обвиниха момчетата, които са пребили, че са наркопласьори и първи ги били нападнали. Адвокатът им поиска да бъде направена нова съдебно-медицинска експертиза, тъй като по думите му сегашната е неточна и е с невярно съдържание.

Двама независими лекари твърдели, че момчетата са с леки, а не със средни телесни повреди и това променя обвинението, като в случая няма хулигански подбуди, тъй като няма уличен мотив.

В същото време напрежението в Раднево не стихва. Хората там настояват да бъдат премахнати незаконните постройки в ромската махала и да има строги наказания за четиримата побойници.

Едно от пострадалите момчета все още се намира в болница. Това е 27-годишният Живко Николов, който е с прободна рана на белите дробове. Състоянието му е стабилно, очаква се да бъде изписан следващата седмица.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари