Бивш полицейски началник: Има специално звено към вътрешния министър, наричат го „изолатора“

0
Там са преназначени повечето отстранени тази година областни директори на полицията, каза Васил Костадинов
Там са преназначени повечето отстранени тази година областни директори на полицията, каза Васил Костадинов Снимка: bTV

Там са преназначени повечето отстранени тази година областни директори на полицията, каза Васил Костадинов

Има специално звено, създадено към вътрешния министър (по линия на чл. 33 от Закона за МВР) и го наричат „изолатора“. Това потвърди в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV бившият директор на полицията в Пловдив Васил Костадинов.

За това звено съобщи миналата седмица в публикация вестник „Капитал“. В резултата на тази статия от поста си се отказа началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов – Васил Кръстев. Министърът я прие.

Костадинов потвърди още, че в специалното звено към вътрешния министър са назначени повечето освободени тази година областни директори на полицията. Той е бил в звеното около месец и половина. Помни, че са ходили на границата, за да инспектират как се противодейства на мигрантския натиск.

Васил Костадинов е уволнен дисциплинарно – формално заради допълнително възнаграждение за служител от РУ-Стамболийски (14 лв.), а неофициално – заради убийството в Цалапица и бягството на основния заподозрян за него от България.

Действията на полицейските служители, работили в Цалапица, са достатъчно отговорно извършени, така че в максимално кратък срок да се установи извършителят на престъплението, смята Костадинов.

Той е обжалвал пред съда уволнението и очаква да го възстановят на работа в МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари