Бивш инструктор в МВР на Украйна е новият шеф на военните заводи "Терем"

1
Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. През 2014 година е обучавал първите доброволчески батальони на ВСУ - „Днепър” и „Донбас”
Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. През 2014 година е обучавал първите доброволчески батальони на ВСУ - „Днепър” и „Донбас” Снимка: Euronews Bulgaria / стоп-кадър

Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. През 2014 година е обучавал първите доброволчески батальони на ВСУ - „Днепър” и „Донбас”

На заседание на Съвета на директорите на военното предприятие „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД, проведено днес, 12 септември 2023 г., за председател на Съвета на директорите е избран Стефан Стайков, а за изпълнителен директор на акционерното дружество - Калин Димитров, съобщиха от Министерството на отбраната.

С Протокол от 7 септември 2023 г. министърът на отбраната, в качеството си на орган, упражняващ правата на държавата като едноличен собственик на капитала на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД, гр. София, на основание Търговския закон, Закона за публичните предприятия и правилника за прилагането му и Устава на публичното предприятие, взе решение за допълване на състава на Съвета на директорите на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД от 5 на 7 човека и впоследствие избра двама нови членове.

Стефан Стайков има опит от участие в ръководството на публични предприятия. Досегашната му професионална дейност е била свързана с развитие на бизнеса, финансови структури, обществени поръчки и външни контрагенти. Има предишен опит като член на Съвета на директорите на „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД.

Калин Димитров е старши-лейтенант от резерва. Има значителен опит в управлението на фирми, свързани с отбраната. Заемал е ръководни длъжности в търговски дружества за производство и модернизация на военна техника. Работил е като консултант в сферата на услугите, свързани с новостите, тенденциите и насоките в областта на военната техника, въоръжение, екипировка и обучение. През есента на 2021 г. организира посещение на делегация от българските ВВС за запознаване с възможностите на украинските предприятия за извършване на ремонт на авиационна и друга техника.

Калин Димитров сам е разказвал, че е обучавал доброволци в Украйна след 2014 г. и че е работил като инструктор за МВР в Киев, допълни OFFNews.

През 2014 година съм работил с два от така наречените Първи доброволчески батальони. Единият е батальонът „Днепър” от град Днепро и с батальона „Донбас”. Това са батальони от Националната гвардия на Украйна. Това са доста сериозни подразделения, които сериозно участват в отбраната на градовете в Украйна”, разказа Димитров пред Нова телевизия през март миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Русенец
    БХК няма ли да ревнат срещу този открит расизъм?
  • 4
    6
    Имегрант
    Поздравявам всички фашисти, неоФашисти, нацисти и подобните им изкукали отрепки с песента "Симсон Кючек", наздраве юнаци! Кьотек да става!
  • -2
    5
    Йей
    Рублотора пак ще напълни Чирен с изпикана газ и ще ни се размине голямото Омиране от студ зимата.
  • -3
    4
    Мхм
    България ще е едно много по-добро място без цигани и копейки. Да си ходят в Азия където им е мястото.
  • -6
    3
    Супер
    Супер ако е неофашага. Да навре всичката русофилска дебилна генетично увредена сган у газовите камери, нямам нищо напротив.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари