„Бира за смет“ на 14 май в Парка на Младежта в Русе

4
За всеки събран чувал с боклук се полага награда – една свежа, студена бира или безалкохолно
За всеки събран чувал с боклук се полага награда – една свежа, студена бира или безалкохолно

"Ротаракт“ Русе кани русенци по една „Бира за смет“ на 14 май в Парка на Младежта.

Събитието е част от тазгодишната Национална кампания на „Ротаракт“ клубовете в България, като в Русе то ще се стартира в събота от 11 часа със сборен пункт „Вазата“.

Добре дошли са всички активни граждани, родители с деца и доброволци като мотото на доброволческата ни кампания за почистване е „Рециклирай с нас и ела на по бира!“, защото за всеки събран чувал с боклук се полага награда – една свежа, студена бира или безалкохолно. „Ротаракт“ клубовете ще се погрижат за осигуряването на консумативи – найлонови чували, ръкавици, дезинфектанти и студенти напитки.

Целта на инициативата е събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до инсталации за сепариране, преработка и депониране. Тук изразяваме специалната си благодарност към Община Русе, която ще ни помогне с извозването на боклуците за сепариране.

Безспорно нашият свят се променя в насока, в която екологичният стандарт става водещ фактор, а това е от особено значение за един от най-зелените градове в България – Русе. За това желанието ни е повече млади хора да се включат в тази инициатива, както и грижата и отговорността към природата да се възпита в най-малките. Така ние целим да превърнем рециклирането и грижата за околната среда в социално желателно поведение и повод за гордост, а защо не и забава?“, споделят инициаторите.

Кампанията се радва на подкрепата от „Ротаракт“ България, „Ротари“ България „Интеракт“ България, Каменица и Природен.

За Ротаракт Русе това е и началото на друга инициатива – голямата цел за годината е да съберат нужните 8000 лева за закупуване на специално легло, предназначено да нормализира температурата на пациенти, за детското отделение в УМБАЛ „Канев“. За целта ще се събират дарения на всяко събитие на клуба, като се прилага и банковата сметка:

Revolut: IBAN: LT95 3250 0869 7853 8710

Същата кампания ще бъде начело и на предстоящият рожден ден на клуба и голямо събитие на 18 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари