Билетите за междуградски автобуси свършиха!

1
Преди празниците автобусните билети започнаха да поевтиняват и спадът достига до 70%
Преди празниците автобусните билети започнаха да поевтиняват и спадът достига до 70%

Билетите за редовните междуградски линии на автобусите за по-големите градове у нас свършиха 10 дни преди празниците.

Пътуващите за празничните дни между 24 и 27 декември са започнали още в началото на месеца да се „запасяват“ с билети от София за провинцията.

Част от големите фирми-превозвачи в страната предлагат онлайн закупуване на места за автобусите им и много от хората са избрали да си вземат билет по този начин, пише "Монитор".

„Преди два дни купих последното място за автобуса за Русе, който тръгва от София на 23 декември в 16.30 часа“, разказа една от пътуващите пред Агенция Монитор.

Жената решила да побърза с купуването на билетите и затова на 14 декември влязла в онлайн системата на голяма транспортна фирма. „Всички места бяха заети, беше останало само последното 48-о“, разказа пътничката.

Същата била ситуацията и за обратния курс от Русе за София на 27 декември, който е последният почивен ден преди трите работни дни между празниците.

„Реших за по-сигурно да си купя билет и за Нова година и видях, че за 30-и декември почти всички места също са заети“, обясни още русенката.

Преди празниците автобусните билети започнаха да поевтиняват и спадът достига до 70%. Според информация от браншовите организации на превозвачите по-ниските цени са по всички направления - и по близките, и по далечните, но най-вече към Североизточна България - Варна, Русе, Разград, Силистра.

Размерът на намалението зависи от деня, в който се пътува, и търсенето. По-ниските цени важат и за дестинациите за чужбина.

По информация от големите фирми за автобусни превози извън България по празниците обикновено най-много се пътува от и за Испания, която е страната от ЕС с най-голямата българска колония. Традиционни дестинации по Коледа и Нова Година са Германия, Холандия и Белгия.

В близките седмици не се очаква поскъпване на билетите, защото петролът продължава да поевтинява и не се очаква горивата у нас да поскъпнат. От друга страна в последните години има голям отлив от пътуванията на хората с автобус и това ще засили конкуренцията в бранша.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари