БФС ще дари средства след трагичния инцидент в Русе

0
Националният отбор стартира кампания "България за пример"
Националният отбор стартира кампания "България за пример"

Националният отбор стартира кампания "България за пример"

Мъжкият национален отбор на България стартира кампания за социална отговорност, свързана с поведението на запалянковците по трибуните, съобщи официалната страница на футболната централа на България. Инициативата "България за пример" ще стартира още по време на приятелската среща с Иран на 7 септември на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив и ще продължи във всички домакински двубои на "лъвовете" оттук насетне.

За всеки мач, в който запалянковците на България демонстрират коректно поведение – без забранени символи, скандирания или действия, подлежащи на санкция от страна на международните институции, Българският футболен съюз ще дарява сумата от 5000 лв. за различни благотворителни каузи, които ще бъдат обявени своевременно.

Първата такава ще е свързана с трагичния инцидент в Русе, при който две деца бяха поразени от мълния по време на тренировка на местния Дунав.

Целта на целия проект е да се създаде възможно най-позитивна и безопасна атмосфера на мачовете на българския национален отбор и да се насърчи спортсменството и коректното поведение на трибуните, като същевременно се подпомагат и различни кампании в полза на най-нуждаещите се.

"Призоваваме всички привърженици на България да аплодират и да подкрепят искрено отбора си и да докажат, че България е за пример", се казва в официалното съобщение на БФС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    123
    БФС ще подкрепя герб в заграбен супер апетитен сектор и инфраструктура. О май факинг год.
  • 5
    1
    И кой?
    Е собственикът на стадиона последно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари