Безработицата в Русе намалява

0
Лек спад на безработицата в община Русе е отчетен през февруари в сравнение с януари
Лек спад на безработицата в община Русе е отчетен през февруари в сравнение с януари Снимка: ТОП НОВИНИ

Лек спад на безработицата в община Русе е отчетен през февруари в сравнение с януари, сочат данни от Бюрото по труда.

В края на втория месец на годината хората без работа са били 3 594 или с 68 по-малко от януари и с 47 по-малко от февруари 2015 г., информира ТОП НОВИНИ.

Като процент безработицата в Русе е 4,4%, което е с 5,6 пункта по-малко от това за страната. Най-много са безработните специалисти, (39%), без специалност са 31% и с работнически професии 30%. Разделени по образование, сред безработните най-много са среднистите, следвани от висшистите, а най-малко са хората без работа с основно и по-ниско образование. По възраст най-уязвими са хората над 50 години – те са 40% от всички регистрирани безработни.

Постъпилите на работа през февруари са 357, което е с 15 повече от януари. Обявените свободни работни места пък са били 483. Най-много хора се търсят в преработващата индустрия, следват търговията, селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството.

Преобладаващите предложени работни места пък са за шивач, окачествител, опаковач, плетач, секционен майстор, готвач, помощник готвач, зареждач, сервитьор, камериер, барман, работник оранжерия и продавач. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари