Без тежкотоварни камиони през прохода "Петрохан"

2
Мярката влиза в сила в средата на следващата седмица
Мярката влиза в сила в средата на следващата седмица Снимка: БНР

Мярката влиза в сила в средата на следващата седмица

През прохода "Петрохан" изцяло ще бъде ограничено движението на камиони над 12 тона. От 10 юни, поради спирането на движението в участъка от път I-1 Мездра - Лютидол, пътят през прохода "Петрохан" ( II-81), бе определен като един от възможните обходни маршрути за тежкотоварните камиони, пътуващи в посока София. Решението за промяна в заповедта за движение е взето въз основа на направения едноседмичен анализ на трафика, преминаващ по обходните маршрути от 10 юни до момента, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

С подготвяното изменение в заповедта, което ще влезе в сила от средата на следващата седмица, през прохода "Петрохан" в посока София ще могат да преминават превозни средства до 12 тона.

В посока Видин е разрешено движението само на моторни превозни средства до 3,5 тона.

Няма промяна в останалите обходни маршрути при спиране на движението по път I-1 между Мездра и Лютидол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари