Бедственото положение в Царево остава

0
Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево
Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево Снимка: БГНЕС

Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево

До отпадането на всички рискове за населението в община Царево остава бедственото положение. Решението е взето от общинския кризисен щаб тази сутрин. До края на месеца комисия от общината ще подготви документи с описание на нанесените щети и предложения за ремонтни дейности. Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево.

Бедственото положение в община Царево остава, като няма предвиден краен срок, каза зам.-кметът Марин Киров, цитиран от БНР.

Продължава работата по монтирането на временно съоръжение на мястото на съборения мост по пътя Царево-Ахтопол, каза още Киров:

"От публичната инфраструктура има много тротоари, асфалтова настилка, която е компрометирана. Десетки мостове, част от тях са общински, част от тях са на държавата. Мостът на пътя Царево – Ахтопол и в момента денонощно продължава работата по него, така че да бъде възстановено движението. Все още се работи по обходен маршрут около моста".

От утре започва проверка на състоянието на двата язовира, които преляха: "И двата язовира са напълно източени с превантивна цел. Компрометирани са язовирните стени и се нуждаят от спешен ремонт"

Причината за наводнението не са непочистени дерета, а големият водосбор, който се е образувал в резултат на огромното количество валежи, коментира още Марин Киров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари