БЧК подаде ръка на Георги!

3
Мъжът вече не е на улицата, иска да започне работа
Мъжът вече не е на улицата, иска да започне работа

Ангелът хранител на бездомника от Русе Георги сподели страхотни новини за него:

"Здравейте приятели! Първо искам да благодаря на абсолютно всички, които ми пишат, звънят от цяла България и чужбина и ми съдействат с помощта за Георги!

Документите му ще са готови тази сряда, не си знаеше ЕГН-то но оправихме този проблем. От червения кръст се свързаха веднага с мен и съдействаха, без документи го записахме да хапва всеки ден, да ползва баня и тоалетна. Георги има нови дрехи, храна и парички, но се нуждае от още. От социални грижи се свързаха с мен и го търсиха за настаняване, но не успяха да го открият. Той сподели днес, че категорично отказва да бъде настанен, защото има сестра от средна кула, при която остава да спи ако има пари за автобус, ако няма спи в бараката на кея.

Предложих му да започне работа и той много се зарадва и помоли да му съдействам, за да може с честен труд да си изкарва парички и да не се налага да проси. Тогава ще минем през фризьор за да го подстрижем и оформим брадата, защото не искаше да я маха цялата. Проблемът е, че е неграмотен и има дискова херния, гастрит и прекаран един инфаркт, от който има лек проблем с ченето. Призовавам, който може да намери работа на този човек да ми пише, за да му се даде втори шанс! Благодаря ви!", пише Венелин Руменов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари