Русенци търсят квартира за бездомника Ангел

3
Ангел е възрастен човек, който има минимален доход и не може да си позволи висок наем
Ангел е възрастен човек, който има минимален доход и не може да си позволи висок наем Снимка: Фейсбук

Ангел...такъв е този човек, така и се казва! Ангел живеещ на пейките, на улицата, на центъра на нищото в нашия град! Животът и съдбата са странно написали сценария на този човечец, от висотата на сигурното, топлото, осигуреното, изведнъж се озовава на улицата-буквално!

Това пише русенецът Християн Топалов във фейсбук профила си. Ето постът му:

"Сам, измръзнал, без пороци, без вредни навици, освен май два-твърде добър и горд е, макар и в нужда, трудно се съгласи да се опитам да му помогна, просто вече не вижда изход...Зима е, предвид цялата болезненост и неизвестност той не знае дали Декември ще е началото или ще е края! Началото на нещо ново, топло, сигурно и човешко или ще е края на един живот, съдба и нещо толкова често срещано по-улиците ни, бедни лишени тела, криещи големи и чисти души!

Души приютяващи животински тела или човешки форми, криещи добри сърца, а този човек, гарантирам, има такова сърце!

С наближаващите празници се надявам да се намерят още такива хора, които да могат да отвърнат на призива да помогнем заедно на този човек! Търсим му подслон за през зимата, а защо не и за постоянно, нещо скромно, евтино материално, но дадено от сърце и душа! Чрез други хора, състрадателни и щедри, ще има възможност, безвъзмездно да му се поеме първия наем за предоставеното жилище, аз самия ще помогна със сметките, съпъстващи наема, просто се иска някакво жилище подходящо за тази изстрадала душа! Само да отбележа, че човека си има пенсионен доход, почти никакви вредни навици и наистина за жалост злощастна съдба!

През този месец на празници, на надежди и любов, искрено се надявам някои да може да откликне и помогне, сигурен съм, че ако стане това Коледата би била по-щастлива за всеки един от нас."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари