Баща пренесе на ръце неподвижната си дъщеря до Мусала

0

Баща сбъдва всяка година една от мечтите на дъщеря си. Всяко лято той носи на ръце момиченцето си, което е трудноподвижно, до Мусала.

Криси е родена с неоформен гръбначен стълб – Спина Бифида. Впоследствие е установена и хидроцефалия“, разказва майката Виктория Недялкова, предаде btv.bg.

В повечето случаи Спина Бифида води до пълно обездвижване. Криси е сред малкото извадили късмета да ходи с патерици.

Захари подарява на дъщеря си всяка година изкачване до върха, носейки я на ръце. „Предишните години аз изцяло я носех на гръб, сега продължавам, но вече ми е доста по-трудно, защото тя расте и може би аз ставам на повече години“, разказва бащата.

Но пък от друга страна, Криси полага усилия – тя и в годините ги е полагала, и този път може би най-много ходи самичка“, изтъква майката.

„Не се качваме само на Мусала. Обикаляме по цяла Рила и не само Рила. Криси е ходила на всички хижи в Рила и всички заслони, няма място в Рила на което да не е била, въпреки нейните затруднения в придвижването“, допълва бащата.

Не е страшно, даже е много интересно. И на палатка, и въобще да се качваме по планината е хубаво“, казва Криси, която не мисли, че за нея има невъзможни неща.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари