Баща и дъщеря се удавиха, мечтаейки за Америка

4
Мрачната действителност на миграцията от Централна Америка към Щатите
Мрачната действителност на миграцията от Централна Америка към Щатите Снимка: EPA

Снимка, заснета на границата между Съединените американски щати и Мексико, показа мрачната действителност на миграцията от Централна Америка към Щатите.

Баща и малката му дъщеря се удавиха, опитвайки се нелегално да стъпят на американска земя в търсене на по-добър живот.

25-годишният Оскар Мартинес Рамирес от Ел Салвадор и неговата дъщеря Валерия ( на 2 г.) се удавиха в река Рио Гранде, която оформя част от границата между САЩ и Мексико. Трагедията се е разиграла пред очите на 21-годишната съпруга на Рамирес, която е видяла как любимият ѝ и тяхната дъщеря се давят, прекършени от вълните.

Трагичният инцидент за пореден път показва смъртните опасности, пред които са изправени мигрантите, тръгнали на север. Администрацията на Доналд Тръмп затегна контрола по южната границата на страната и обеща да сложи край на нелегалната миграция. Семейството от Ел Салвадор е било настанено в мексиканския град Матаморос в лагер за хора, чакащи разрешение да отидат в САЩ. Два месеца в очакване обаче се оказали непосилни за младото семейство. Условията в лагера са били лоши, а температурите са достигали 45 градуса по Целзий.

От отчаяние семейството решило да пресече границата нелегално. Рамирес е взел малкото момиче на гърба си, а за да я предпази от силното течение дори я прибрал в тениската си. Силното течение обаче отнема живота на двамата бежанци, мечтаещи за Америка. Телата на двамата са били открити по-късно. В социалните мрежи много потребители обвиниха лично президента Доналд Тръмп за смъртта на бащата и дъщеря му

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари