Бързи производства за пияни шофьори в Русе на Трифон Зарезан

3
Сред нарушителите е 58 годишен русенец, който шофирал с 2,59 промила алкохол в кръвта
Сред нарушителите е 58 годишен русенец, който шофирал с 2,59 промила алкохол в кръвта Снимка: Pixabay

Бързи производства са образувани срещу водачи на автомобил, заловени от полицията да управлява в нетрезво състояние

На 14 февруари в 01:40 часа на кръстовището за с. Кривня в посока гр. Сеново, патрул на РУ - Ветово, е спрял и извършил проверка на лек автомобил марка "Воксхол",  управляван от 34-годишен мъж. На водача е извършена проверка за алкохол с техническо средство, като уредът е отчел 1,50 промила в издишаните пари. Установеното нарушение е документирано от униформените, след което мъжът е дал кръвна проба. Химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол, извършено в ОДМВР – Русе, е потвърдило положителния резултат, като е отчетена концентрация от 1.49 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

На 13 февруари около 09:00 ч. екип на Второ РУ е спрял по ул. "Петрохан" в Русе товарен автомобил с марка "Ситроен". При последвалата проверка като водач е установен 58-годишен мъж и тъй като възникнало съмнение, че е в нетрезво състояние е повикан екип на пътна полиция, за да му извършат проба. Техническото средство, а впоследствие и направен химически анализ на дадена от него кръвна проба са потвърдили съмненията на служителите. Установената концентрация е 2,59 промила. Заведено е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Още един водач е бил установен от служителите на реда да управлява, след като е пил. Това е станало на 14 февруари около 02:15 ч. по ул. "Атанас Буров" в посока кръстовището с ул. "Иван Вазов", където екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген Шаран" и като водач са установили 30-годишен русенец. Екип на пътна полиция е тествал водача с техническо средство и уредът е показал проба от 1.30 промила. Водачът е отказал да даде кръв за изследване в болницата. Случаят е документиран, материалите по него са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари