Балкански народи в борба за най-добър стрелец

0
Най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък в България ще се проведе на 9-ти ноември
Най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък в България ще се проведе на 9-ти ноември

Най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък в България ще се проведе на 9-ти ноември.

На 09.11 от 10:00 часа на територията на Исторически парк, на 33 километра от град Варна ще се проведе най-големият международен турнир по традиционна стрелба с лък.

Турнирът ще е с международно участие, като рамо до рамо с най-добрите ни представители ще застанат и стрелци от Турция и Румъния. Досега в България подобен турнир е организиран два пъти в Плиска, но със значително по-малко международно участие.

Този тип стрелба е практикувана още от древността и има последователи в цял свят до наши дни. Организаторите на турнира са се постарали да демонстрират условия максимално близки до реални, каквито могат да се случат в природата, като разбира се адартирани към това, че се провежда състезание. Участниците ще бъдат разделени на няколко отбора, които ще показват уменията си в общо 7 дисциплини: 1. Стрелба по квадратна хартиена мишена; 2. стрелба от седеж по 2D лисица; 3. стрелба от кулата в Исторически парк; 4. стрелба от кон; 5. стрелба над езерото на Исторически парк; 6. стрелба по 2D яребица, прикрепена върху щит и произволно позиционирана на територията на Исторически парк; 7. стрелба по 2D заек, прикрепен върху щит и произволно позициониран на територията на парка.

Крайното класиране ще се направи в три групи: мъже, жени и деца, от общия сбор точки от всички 7 дисциплини. Първите трима от всяка група ще бъдат наградени на Церемония по награждаване вечерта на 9-ти ноември от 19:30 часа в Средновековната крепост на Исторически парк.

Предвидена е и още една дисциплина - изненада, резултатите от която няма да се вземат предвид за общото крайно класиране. За тази дисциплина е предвидена отделна награда.

В турнира ще могат да вземат участие всички желаещи (мъже, жени и деца) като едно от условията, с които трябва да се съобразят стрелците е да се състезават с традиционен лък без поставка за стрелата и дървени или бамбукови стрели с естествени пера. Всеки, който иска може да бъде зрител на турнира по време на посещението си в Исторически парк.

Всеки желаещ може да заяви своето участие тук. (допълнителна информация и пълните условия на турнира).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари