Българският посланик в Тел Авив: Засега не планираме допълнителни полети

0
Летище "Бен Гурион" продължава да функционира, макар и с някои ограничения, каза Славена Гергова
Летище "Бен Гурион" продължава да функционира, макар и с някои ограничения, каза Славена Гергова Видео: NOVA

Летище "Бен Гурион" продължава да функционира, макар и с някои ограничения, каза Славена Гергова

Не сме на етап да призоваваме всички граждани да напуснат Израел и засега страната ни не планира допълнителни полети. Това каза посланикът ни в Израел Славена Гергова.

„Към момента няма държава, която да извършва пълна евакуация от Израел, обясни Гергова, цитирана от NOVA.

Първите 2 самолета се организираха бързо, бяха за граждани, които са временно пребиваващи в страната. В началото основната таргет група беше от хората, които не живеят тук, нямат къде да живеят, нямат медицинска застраховка, нямат пари. В посолството няма вече записани такива хора”, каза посланик Гергова.

След това започва извеждането на хората от опасните региони, както и на майки с деца. Не всички обаче се свързват с посолството, за да бъдат изведени.

Ние не планираме допълнителни полети за момента. В момента сме издали предупреждение българските граждани да не пътуват към Израел. Не сме на стадий, в който да призоваваме всички граждани да напуснат страната. Второ летище „Бен Гурион” продължава да функционира, макар и с някои ограничения на полетите, не малко български граждани организират сами пътуването си”, каза посланик Гергова.

Що се отнася до хората, които твърдят, че не могат да излетят, както и информациите, че в следващите 24 часа летището ще бъде затворено за 5 дни, Славена Гергова обясни, че посолството ще бъде предупредено, ако има индикации за затваряне на летището. За момента обаче не е предупредено за това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари