Българският пенсионер: Как ще понесе ръста в цената на природния газ?

1
От топлофикационните дружества не изключват увеличение в цените дори с 50%
От топлофикационните дружества не изключват увеличение в цените дори с 50% Видео: NOVA

В петък стана ясно, че природният газ скача с 25%, а очакванията са, че сметките на потребителите също ще скочат.

От топлофикационните дружества дори не изключват ръст в цените с 50%.

Тотка Петрова е пенсионер. Сметките ѝ за газ през зимните месеци достигат 400лв.

“Сезонът беше много труден. Много тежко изкарахме зимата. Минаваме на дърва и въглища, екологично чистата природа няма да я има вече”, споделя жената, предава NOVA.

По думите ѝ това е “непоносимо за един пенсионер”.

“Ще се наложи да събираме още пари за отопление през лятото и да се зареждаме предварително. Съседите ни минават на пелети, други на климатици, а пенсионерите - на дърва въглища”, казва още Петрова.

Верка и Симеон ползват газ в домакинството си от 20 години. Сметките им през последните месеци също достигат 400 лева.”Това е прекалено много. Ще започнем да се лишаваме от други неща”, каза пенсионерът Симеон Захариев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Do 3
    Точно така си плащаме и на BIG Farma, дори и да не сме искали техните ваксини без право на здравна информация и избор, така плащаме и за американските бази, които не сме искали на земята си, така ще плащаме и на ЕС уж за това, че ще ни договаря газ от Русия...все едно, че сме пълни малоумници и не можем да си се разберем сами с руснаците, така си плащаме и сами т.нар. европроекти с вноската си за членство в ЕС - всичко с народни кървави пари !
  • 5
    3
    ...
    Абе, до кога ще битува това профанско мислене, че някаква си имагинерна държава плаща глоби на ЕС !!!! Ние, гражданите ги плащаме директно от джобовете си или косвено чрез отказ от здравеопазване, сигурност, социални услуги, средства за пенсии, култура и т.н. КОГА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ТОВА НАЙ-СЕТНЕ !!!???
  • 1
    2
    до 1
    Аз предлагам представители във всички ешалони на властта да имат и децата, и самотните майки , и шлосер-монтьорите и изобщо всички съсловия. А пряка демокрация не искаш ли?
  • 4
    1
    азбукарче
    Време е пенсионерите да се обединят и да гласуват за свои представители по всички етажи на властта.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари