„Български пощи” спряха преводите за Гърция

0
Паричните преводи, които са изпратени преди 28 юни 2015 г., ще могат да бъдат изплатени
Паричните преводи, които са изпратени преди 28 юни 2015 г., ще могат да бъдат изплатени

По изискване на "МъниГрам" в клоновете на „Български пощи” ЕАД временно се преустановява приемането и изплащането на парични преводи  от  и за Гърция, съобщават от държавното дружество. 

Паричните преводи, които са изпратени преди 28 юни 2015 г., ще могат да бъдат изплатени. 

Приемането и изплащането на парични преводи по системата МъниГрам от и за Гърция ще бъде възстановено след като получим уведомление от нашия партньор, допълват от пощите.

В пощенските станции се предлага услугата „Входящи и изходящи международни парични преводи” по системата ЕВРОДЖИРО.

Разликата с “Мъниграм” е, че докато през него достъпът до парите става за минути, то по системата “Евроджиро” трансферът се осъществява за три дни.

Много български банки уведомяват клиентите си както с информация на сайтовете си, така и в паричните салони, че независимо от наложените ограничения на работата на банките в Гърция те продължават да обработват преводи към бенефициенти там, наредени от България, пише "24 часа".

Заради ситуацията в южната ни съседка обаче съществува риск получателите на преводите да не могат да използват наредените средства, предупреждават банки. Затова, за да защитят интересите на своите клиенти - наредители на преводи към Гърция, трезорите ни си запазват правото да се обърнат към наредителите на парични преводи за допълнително потвърждение на платежните инструкции. Обявени са и телефони, на които може да се получи допълнителна информация.

От понеделник, 20 юли, гръцките банки отвориха след т.нар. банкова ваканция, но все още има ограничения за теглене на суми за гражданите до 60 евро на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари