Български лекарски съюз: Спрете агресията!

1
Агресията над медици е сред причините за острата кадровата криза в сектора
Агресията над медици е сред причините за острата кадровата криза в сектора

Агресията над медици е сред причините за острата кадровата криза в сектора

Български лекарски съюз категорично осъжда поредния случай на хулигански действия и нападение срещу медик. Този път е пострадал лекар от УМБАЛ „Канев“ в град Русе, а колегите от дежурният екип на спешното отделение на болницата са били подложени на хулиганските действия и крясъците на 43 - годишният нападател.

Подобно поведение, което през последните седмици видяхме на няколко места в страната, е недостойно и оскърбително. Агресията над медици е сред причините за острата кадровата криза в сектора. Абсолютно недопустимо е докато медицинско лице се опитва да изпълни дълга си срещу него да бъде проявявана агресия.

Български лекарски съюз адмирира бързите действия на полицията и задържането на нападателят - 43-годишен мъж от град Мартен, срещу когото е образувано бързо производство.

Съсловната организация категорично се противопоставя срещу всякаква форма на агресия и се ангажира с юридическа защита на всеки лекар, който е подложен на вербална или физическа агресия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Анонимен
    До Педагог Точно така, прав сте!
  • -4
    5
    Калоян
    Онези младежи които се събираха пред блока на бияча от спортното... не е лошо и този да посетят. Нека обществото да покаже, че няма да търпи някакви отпепки с мислене на мутра от 90те
  • 3
    4
    ПЕДАГОГ
    Уважение и доверие. Тези неща не се купуват с пари , но са изключително важни за отношенията лекар-пациент. Трудно се печелят, лесно се губят, но ако ги няма , се получава това което е - агресия, истерия и простотия и липса на желаещи лекари да ги бият . А чужденец лекар ако дойде от Пакистан например, едва ли ще трепери за пациента и ще го мисли добре ли е, зле ли е. Защото все пак кръвта вода не става. Има лекари, достойни за уважение , има и пациенти , недостойни за внимание.
  • 1
    3
    Гражданин от Русе
    Вие, които вече сте коментирали, запознати ли сте с конкретния случай, за да говорите каквото ви дойде? В спешно отделение всяка минута е ценна за спасяване на човешки животи. Налага се агресивните пациенти да проявят малко човещина и търпение щом не са чак толкова зле и да не пречат на лекарите и сестрите да си вършат работата.
  • 5
    2
    Дгд
    Започнете да си вършите работата и тогава може би ще спрат да ви бият
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари