Българска фирма попадна под санкциите на САЩ

1
Става дума за “Ю-Стоун Лимитед” ООД, свързана с Александър Волфович
Става дума за “Ю-Стоун Лимитед” ООД, свързана с Александър Волфович

Според Вашингтон тя е свързана с глобална мрежа за заобикаляне на санкциите срещу Москва и подкрепя руския военно-промишлен комплекс

Министерството на финансите на САЩ наложи днес пълни блокиращи санкции срещу 22 физически лица и компании от множество страни, свързани с мрежа за заобикаляне на санкциите, подкрепяща военно-промишления комплекс на Русия, се посочва на сайта на ведомството, предава БТА.

През последната година министерството е санкционирало над 100 физически лица и компании, въвлечени с дейности за заобикаляне на международните санкции и експортния контрол, наложени на Русия, се припомня в комюникето.

Сред обхванатите от новите наказателни мерки е и дружеството, регистрирано в България, "Ю-Стоун Лимитед" ЕООД (U-Stone Limited EOOD). Дружеството е посочено като една от шест компании, като чиито собственик е регистриран базираният в Кипър търговец на оръжие Александър Волфович, който според американските власти е близък на оръжейния търговец Игор Зименков.

В списъка са включени санкционирани лица и компании, регистрирани и в Кипър, Израел и Сингапур и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари