Володимир Зеленски награди Борис Джонсън с Ордена на свободата

0
Британският премиер пристигна в Украйна в Деня на независимостта на страната
Британският премиер пристигна в Украйна в Деня на независимостта на страната

Украинският президент Володимир Зеленски връчи Ордена на свободата на британския министър-председател Борис Джонсън, който пристигна в Киев

"Имам честта да връча на Борис, от името на всички украинци, Ордена на свободата. Тази награда напълно отразява това, което той прави за нашата страна и за цяла Европа", цитира Зеленски информационната агенция РБК-Украйна, предава БГНЕС.

Джонсън пристигна в Украйна в Деня на независимостта на страната.

Орденът на свободата е държавно отличие на Украйна, което се връчва за особени заслуги в утвърждаването на суверенитета и независимостта на страната, укрепването на украинското общество, развитието на демокрацията, социално-икономическите и политическите реформи и отстояването на конституционните права и свободи на човека и гражданина. С Ордена на свободата могат да бъдат награждавани украински граждани, както и чужденци и лица без гражданство.

До края на август с Ордена на свободата ще бъдат удостоени 74 души, от които 22 чужденци.

На 29 септември 2008 г. шведският крал Карл XVI Густав е първият, получил ордена. Бившият германски канцлер Ангела Меркел получи ордена през 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    коментар 3 е прав
    Тази година бях и в Италия и в Бенелюкс. И на двете места видях многобройни украински знамена, пред входовете на важни и емблематични сгради, както и по прозорците на обикновени хора. Но най-силно ме впечетли в Бари, на едно малко площадче до катедралата, в идеалния туристически център, с много кафенета, ресторанти и сувенирни магазини, на прозорците на една къща бяха закачени украинското и руското знаме и по средата между тях написано . МИР - НЕ ВОЙНА А името Путин в Западна Европа въобще не е долюбвано. И не го прикриват даже, явно хората не могат да приемат че един диктатор вкара Европа във война в 21 век. Разбираемо е, независимо на коя държава е ръководител
  • 3
    3
    До 1
    Поинтерисувай се какво е мнението на западна Европа за Зеленски?Ще се неприятно изненадан,но знай,че там русофилството не се котира.
  • 2
    2
    Ибан
    Ако искате да сте като мен рашистки тролчета и вие да получавате жълти купейки от дрогарката Мутрофанова, за да пишете против украинците и против фащ, обадете ми се!
  • 1
    1
    Иван
    Зеленски продаде народа на Украйна на САЩ, той трябва да бъде осъден на доживотен затвор а не да раздава ордени за свобода!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари