Българка поведе на световното по шахмат в Мексико

3
Белослава Кръстева  излезе на първо място във временното класиране
Белослава Кръстева излезе на първо място във временното класиране Снимка: David Llada, FIDE WJCC Mexico 2023

Белослава Кръстева излезе на първо място във временното класиране

Българката Белослава Кръстева победи с белите фигури Роксанхел Обрегон Гарсия (Куба) в партия от деветия кръг на Световното първенство по шахмат до 20 години в Мексико Сити, предаде БТА.

Кръстева продължава без поражение на шампионата и след шест победи и три ремита излезе на първо място във временното класиране с актив от 7,5 точки, с 0,5 точка от следващите три шахматистки.

Сред тях е и китайката Маяои Лу, която е следващата противничка на българката в десетия кръг.

В открития турнир Момчил Петков в партия от деветия кръг допусна първа загуба след като отстъпи пред кубинеца Кемел Антонио Гарсия и заема 28-а позиция с 5,5 точки. Петков ще срещне италианеца Габриеле Лумаки в десетия кръг. Лумаки също има 5,5 точки.

Световното първенство продължава до 1 октомври, като призьорите ще бъдат излъчени след изиграването на 11 кръга по швейцарската система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари