Българка на 80 години скочи с бънджи след инфаркт

0
Българка на 80 години скочи с бънджи след инфаркт
Снимка: Монитор

В навечерието на Деня на Варна 80-годишната Пенка Балева, която е преживяла наскоро инфаркт, скочи с бънджи от Аспаруховия мост в морската столица, пише в. "Монитор". Това е 50-ата екстремна проява на неуморната варненка, с която тя отбеляза 12-ата година от първия си скок за местния клуб „Адреналин”.

Няма да се уморя, докато летя, да прегръщам отново и отново България, макар че днес това се случи само от височината на Аспаруховия мост, който е висок 52 метра - коментира след скока си Балева. - За мен това е много, много ценна прегръдка. Няма да се уморя да доказвам обичта си към родината, към Варна, към родния ми град Дряново и към всички българи, независимо в кое кътче на света се намират”, добави развълнувано тя.

Балева припомни, че е направила своя първи бънджи скок преди 12 години, на същото място от Аспаруховия мост и с това 67-годишната дама тогава стана почетен член на клуба за екстремни спортове „Адреналин”. През 2002 година варненката посвети скока си на единственото момиче в своя род – внучката си Юлия.

Исках да й покажа, че една жена, освен дама и майка, трябва да бъде смела и с висок дух”, припомни Балева. Сега прави индивидуалната си равносметка за изминалите 12 екстремни години – 38 скока с бънджи от всички мостове на България, като 5 от тях са от най-високия виадукт на Витиня. Към тях се прибавят и 12 тандемни парашутни скока от различни височини, а най-голямата й гордост е личният й рекорд от 5000 метра.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари