България загуби от Словения

0
Националите ще играят срещу Франция на осминафиналите на Европейското първенство по волейбол
Националите ще играят срещу Франция на осминафиналите на Европейското първенство по волейбол Снимка: БТА

Националите ще играят срещу Франция на осминафиналите на Европейското първенство по волейбол

Среща от група В на Европейското първенство по волейбол: СловенияБългария 0:3 (31:29, 25:22, 32:30)

България загуби от Словения последния си мач от група В на Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Италия, България, Северна Македония и Израел. Националите отстъпиха на лидера с 0:3 (31:29, 25:22, 32:30) гейма и на осминафиналите ще играят срещу отбора на Франция.

За България срещата започнаха Николай Колев, Мартин Атанасов, Георги Сеганов, Алекс Грозданов, Цветан Соколов, Александър Николов и либеро Теодор Салпаров.

Националите започнаха добре срещата и с отлична игра на блокада и точка на Мартин Атанасов от начален удар поведоха с 5:1. След 2:5 на начален удар за словенците застана Рок Можич, който затрудни максимално посрещането на българите и символичните домакини вкараха три точки за 5:5.

След нови четири изравнявания с ас на Грегор Ропрет, Словения поведе с 11:9. С ас на Рок Можич домакините поведоха с три при 14:11. С ас на Илия Петков българите намалиха пасива си до точка – 13:14, а малко по-късно на сервиз застана Цветан Соколов. Той реализира точка от начален удар, а след това и директна от сервис за 16:15 в полза на България. Последваха нови 14 изравнявания на резултата, при които домакините в мача пропуснаха 6 сетбола, но накрая успяха да измъкнат гейма с 31:29.

След четири изравнявания в началото на втората част българските национали поведоха с 6:4. Словения изравни при 8:8, последва ново равенство, след което домакините след грешка в атака на Александър Николов поведоха с 2 точки – 11:9. България стигна до 12:12 чрез Александър Николов, но домакините отново поведоха. Със страхотна блокада на Мартин Атанасов националите изравниха при 14:14. След нови две равенства словенците вкараха три поредни точки и поведоха с 19:16. Малко по-късно домакините поведоха с 4 точки при 21:17 и взеха втората част с 25:22.

Третата част започна изключително оспорвано и резултатът се движеше точка за точка. След 11 равенства словенците успяха да поведат с 2 точки при 13:11, а малко по-късно и с три точки – 15:12, когато Пламен Константинов поиска прекъсване. България успя да стигне до 17:17 и словенците взеха тайм-аут, но веднага след него атака на Цветан Соколов по блокадата даде преднина на символичните гости при 18:17. След едно равенство след точка от начален удар на Мартин Атанасов, България поведе с 2 при 20:18. След това се стигна до 21:21 и последваха нови 9 изравнявания, при които България пропусна цели 9 геймбола, за да отстъпи с крайното 30:32.

Двойките на осминафиналите, които също ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, са Словения срещу Турция, Хърватия срещу Румъния, Украйна срещу Португалия и България срещу Франция. Срещите са на 8 и 9 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Пламен
    Толкова си могат. И защо сложиха П.Константинов за треньор,като си го знаят,че е бита карта?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари