България ще продължи да работи за засилване на партньорството на ЕС с Армения

0

Това подчерта държавният глава Румен Радев на среща с председателя на НС на Армения Ален Симонян

България и Армения имат отлично партньорство, активен и конструктивен диалог, както и потенциал значително да надградят двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и председателят на Националното събрание на Република Армения Ален Симонян. Двамата проведоха среща на „Дондуков“ 2 като част от официалното посещение на Симонян у нас, съобщават от Президентството.

По време на разговора президентът Радев открои интереса на страната ни за последващо засилване на търговския обмен и на инвестициите в Армения, както и значението на разширяването на транспортната, енергийна и дигитална свързаност в региона. Държавният глава подчерта и значението на създадената през 2022 година Арменско-Българска търговско-икономическа камара, която предоставя допълнителни инструменти за сътрудничество между бизнес средите на двете страни.

Двамата отбелязаха вековните исторически и културни връзки между българи и арменци, които са отлична основа за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието чрез по-интензивен обмен на студенти и научни работници. Това е най-добрият път за свързването на нашите икономики и за повече инвестиции, посочи президентът Радев.

Държавният глава посочи и изключителния принос, който има голямата арменска общност в нашата страна за развитието на връзките между България и Армения и нейното активно участие в обществения, икономически и културен живот у нас.

България ще продължи да работи и за засилване на партньорството на Европейския съюз с Армения, подчерта още президентът на срещата си с Ален Симонян. По време на разговора бяха обсъдени и актуални въпроси, свързани с търсенето на възможности за постигането на устойчив мир, сигурност и стабилност в региона на Южен Кавказ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари