България почита смъртта на Апостола на българската свобода Васил Левски

4

Днес, 18 февруари, България ще замълчи за пореден път пред саможертвата на Апостола на българската свобода, загинал за да ни има и днес

Почит пред смъртта на Васил Левски отдаде и председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

Васил Левски оставя на поколенията идеите си за равноправието на хората, за човешките права и свободи, идеята за демократичното управление, за общуване между народите и съвършеното равенство между тях, идеята за законността и равенството пред законите – идеи, актуални и до днес“ каза г-н Пазарджиев и положи цветя пред новия за Русе паметник на Дякона.

Паметникът е изграден по проект на русенския скулптор Даниел Кънчев и арх. Силвия Славова и е с височина 4,20 метра с постамента. За неговото строителство бяха събрани над 120 000 лева чрез дарителска кампания, организирана в началото на миналата година от инициативен комитет. Най-голям дарител в нея е Община Русе.

Сбъдната мечта е в Русе да има символ на Апостола. Цялостният проект включва облагородяване и цялостно обновяване на района в Парка на Възрожденците, като към момента мястото е с денонощно видеонаблюдение и красиво осветено през нощта.

Поклон пред паметта на Васил Левски и неговото дело!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари