България финишира на 14-то място в Евровизия

0
Голямата награда взе Netta, която представи Израел с парчето Toy
Голямата награда взе Netta, която представи Израел с парчето Toy

Групата Equinox класира България на 14-о място на финала на Евровизия, който се проведе в събота вечер.

Въпреки факта, че фенове сравниха Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл с "българските The Black Eyed Peas" и сравнително добрите шансове, които им дадоха букмейкърите още с представянето на песента им Bones, певците не успяха да се класират в топ 10 на песенния конкурс.

Голямата награда на Евровизия 2018 взе Netta, която представи Израел с парчето Toy. Изпълнителката триумфира в Лисабон, където се проведоха финалите на форума, чрез вота на публиката, като си спечели одобрението и на журито в пет държави, участващи в конкурса. Най-много гласове от професионалистите в отделните страни спечели Сизър Сампсън (Австрия), който е добре познат на българската делегация на Евровизия, след като в рамките на две години пази гърба на голямата сцена на Поли Генова и Кристиан Костов. Именно в архива на Австрия отиде и вота на родното жури. Въпреки това Сампсън остана втори на настоящото издание на песенния конкурс.

Бронзът отиде при Кипър с Елени Фурейра и песента й Fuego. Само преди дни съмнителна прилика между парчето и If Love Was A Crime на Поли Генова разбуни духовете в социалните мрежи. Фенове останаха възмутени от факта, че мелодията в началото на Fuego е почти идентична с тази на песента, с която бившият кадър на "Бон-бон" ни класира на трето място на Евровизия през 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари