България е в готовност да изпрати трети полет за Израел

0
Ще бъдат евакуирани наши сънародници, когато е безопасно, обяви премиерът Николай Денков
Ще бъдат евакуирани наши сънародници, когато е безопасно, обяви премиерът Николай Денков Снимка: bTV

Ще бъдат евакуирани наши сънародници, когато е безопасно, обяви премиерът Николай Денков

България има готовност да организира и трети полет за евакуация на наши сънародници от Израел, ако има желаещи и е безопасно. Това каза пред журналисти във Варна премиерът Николай Денков, предаде bTV.

Отзвукът от напрежението в Близкия Изток отекна и по време на срещата между премиерите на България, Румъния и Гърция. Тримата министър-председатели осъдиха терористичните атаки срещу Израел.

Има потенциал за много сериозна ескалация. Всяка от основните действащи сили – израелците и палестинците – от друга страна на Иран и нейните прокси групи като Хизбула – от трета страна САЩ и Русия – всяка от тях трябва да помисли лак би могла да бъде деескалираща този конфликт".

На въпрос дали има необходимост държавният глава да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) Денков отговори така: „Този въпрос трябва да бъде към президента. Когато има такова изостряне на обстановката, може би си заслужава да се свика КСНС. Но при положение, че сме в предизборна ситуация, виждаме, че някои парти се опитват да ескалират, вместо да деескалираща напрежението. Трябва да се помисли какъв ще бъде резултатът от един такъв съвет. Не мога да кажа дали би бил полезен”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари