Българите подкрепят Динко

0
Над половината българи подкрепят „гражданските арести“ на мигранти
Над половината българи подкрепят „гражданските арести“ на мигранти

Над половината българи поне в известна степен подкрепят „гражданските арести“ на мигранти, преминали нелегално националната граница.

Това показват данните от експресно проучване на социологическа агенция „Алфа Рисърч“, поръчано от Нова телевизия.

Все пак значителна част от анкетираните твърдят, че арестите на мигранти трябва да се извършват от граждански патрули единствено съвместно с органите на реда.

През последните два месеца самоорганизиралите се групи за задържане на бежанци нашумяха основно около лица като Динко Вълев и Петър Низамов – Перата.

Първият влезе в общественото внимание след репортаж на bTV за това как е заловил група от 11 мигранти близо до границата с Турция. Вълев твърди, че е бил нападнат от чужденците и се е защитил, след което ги е накарал да легнат на земята и е изчакал Гранична полиция, за да ги предаде на властите.

Перата привлече вниманието на властите след като качи в интернет клип, на който се вижда как трима афганистанци са проснати на земята с вързани със „свински опашки ръце“. Мъжете на видеото призовават мигрантите да се върнат обратно в Турция. Низамов прекара няколко дни в ареста, а срещу него е повдигнато обвинение за противозаконен арест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари