Българите независими? Това е черен хумор, нали?

1
Някога читави българи със своя княз отхвърлили Берлинския договор. Днес потомците им не могат да отхвърлят един скапан договор с „Газпром“ на Путин
Някога читави българи със своя княз отхвърлили Берлинския договор. Днес потомците им не могат да отхвърлят един скапан договор с „Газпром“ на Путин

Някога читави българи със своя княз отхвърлили Берлинския договор. Днес потомците им не могат да отхвърлят един скапан договор с „Газпром“ на Путин

Да ни е честит Денят на Независимостта. От ранна утрин това послание ехти от екрана, повтарят го като ехо важни и неважни екземпляри, докопали се до камери и микрофони. Независимост ли казахте? Българите независими? Това е черен хумор, нали?

Реалността е друго нещо. Едни ще честват Ден на независимостта, защото така е решено - отскоро, а други и ще потриват доволно ръце, че сме зависими от Кремъл, Путин и проклетия им газ. Защото българите най-обичаме да сме разделени по линия на (не)зависимостта. Да се псуваме и да се мразим. Разделена нация. Сякаш прокълната да се лута между бреговете на историята, неспособна поне един брод да построи към нормалността.

Деградирали политици, грабливи олигарси, подкупни прокурори, нагли бандити, примитивна и алчна администрация, депресирани и скапани граждани, неспособни да се защитят от злоупотребата с тях. Всички те ще честват Независимостта. Страхотно.

Служебното правителство е зависимо от президента. Държавният глава е зависим от някакви кръгове около и над него. Те на свой ред са зависими от задкулисието. Партиите и те – заради властта са готови на всичко: задници да целуват, да крадат, да убиват… Но да са зависими едни от други. Бедните склоняват на робия, принудени от мизерията. Дори творците, уж волни птици, а сами влизат в клетките, откъдето извиват чалга трели.

Народ, разцепил се като дърво от небесен гръм: едната половина вехне по диктатора в Кремъл, другата – опитва да разлисти с взор към простора. Разполовено дърво, с клони, вплетени в братоубийствена битка. Но корените едни.

Ще чуете помпозни слова, напудрени клишета, тържествени маршове, тук-там заря, ще се развеят знамена, а зад гърба ни ще се прокрадва сянката на Митрофанова.

Някога читави българи със своя княз отхвърлили Берлинския договор, без да им пука за мнението на великите сили. Днес потомците им не могат да отхвърлят един скапан договор с „Газпром“ на Путин. В онези бурни времена не ги е било страх, макар и без съюзници, а днес не можем да скъсаме ръждясалата верига, която ни държи към азиатския сатрап, въпреки че имаме за партньори най-развитите и доказани демокрации.

Какво става с нас? Какво става с вас, продажни душички?

Ще се намери ли някой нов Александър Малинов, който да напише Манифест на Независимостта и ще се намерят ли висши държавници да го подпишат? Едва ли. И как да стане, като всички улици и площади в центъра на София са окичени с имената на руски и съветски дейци, а паметниците им са като гора. Улица „Александър Малинов“ е нейде в квартал „Младост“, в покрайнините на столицата. Да знаете къде е улица „Цар Фердинанд“?

Ден на Независимостта. Каква ирония на съдбата.

Така я караме, затрупани от лозунги, превъзбудени спомени и фалшив патриотизъм.

Говорете политици, сега му е времето. Вие наистина сте независими… от законите и възмездието. А ние? Ние просто гледаме с пресъхнали очи, изтерзани от лъжи и покорство.

Да ви е честита Зависимостта.

Без мен!

Огнян Стефанов / FROG NEWS

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    colibri
    О. Стефанов-"Академик" -източник-Комисия по досиетата на.... Същият определя сънародниците си като"... депресирани и скапани граждани...". Демократ, та дрънка. :)
  • 1
    2
    йхххйй
    Зависимостта на България е от урода сащ!
  • 7
    1
    ...
    Имам чувството, че чета вашингтон поуст или ню йорк таймс. Всичко осира Русия, без никой да се съобразява дали е прав или не или може би има и други неща, които не са му ясни. Тикате ядрените бомби напред с голяма сила. Браво !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари