Българин, роден във Франция, стана шампион по волейбол

0
Аксел Трухчев игра за тима на "Нефтохимик"
Аксел Трухчев игра за тима на "Нефтохимик" Видео: NOVA

Аксел Трухчев игра за тима на "Нефтохимик"

История за родовата връзка на един французин с България, за успех, извън границите на спорта. След като изгражда кариерата си до момента във Франция, волейболистът Аксел Трухчев стана шампион на страната ни с тима на "Нефтохимик" и така осъществи последното желание на своя дядо, разкри NOVA.

Аксел е роден на остров Сент Мартен, прекарва детството си във Франция. Там баща му Драгомир пристига като имигрант след края на спортната си кариера по модерен петобой.

Въпреки, че младият волейболист живее в чужбина, създава силна връзка с дядо си. „Казах му, че ще дойда в България и ще постигна нещо голямо, че ще запомнят моето име, нашето име. Мисля, че той е моята добра звезда, спомням си момента сякаш беше вчера”, споделя Аксел Трухчев. Дядо му много обичал волейбола. Дори съпругата му била бивша волейболистка.

Заради успеха си с бургаския „Нефтохимик” 28-годишният спортист печели трансфер за италианския „Верона”. Въпреки постиженията си, Аксел е скромен и казва, че ще се почувства суперзвезда едва когато спечели олимпийски медал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари