Българин печели единствената стипендия за Оксфорд, но не може да замине

1
Само за първата година са му необходими 38 000 паунда
Само за първата година са му необходими 38 000 паунда Видео: NOVA

Само за първата година са му необходими 38 000 паунда

Той е 12-ти клас във Френската гимназия и спечели единствената стипендия на Оксфорд между кандидати от 50 други държави. Казва се Димитър Димитров. Неговият учител по класически езици Димитър Драгнев не е изненадан от неговия успех. „Когато се полагат целенасочено усилия с интерес, има такива резултати”, каза Драгнев в предаването „На фокус” по NOVA.

Димитър е спечелил стипендия, но за да замине да учи, са му нужни още доста пари. Само за първата година са му необходими 38 000 паунда. Ако не ги намери, той няма да може да използва стипендията.

Успелият ученик се интересува от научна и от преподавателска дейност. „Влиянието на учителите за младежта е един от най-съществените фактори за развитието на държавата”, каза Димитър Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Не съм трол
    Чудя се как е възможно да се излива такава помия върху млад човек, постигнал невероятен успех още в началото на живота си?! Вместо да го подкрепим, ние го плюем. Колко типично! А после се чудем защо нямаме общество и децата ни бягат навън. Та ние не правим нищо да ги задържим! Апелирам ,който може да помогне. И на момчето ще кажа: " Хейтърите друга работа нямат по цял ден, освен да плюят в мрежата. Не им обръщай внимание и давай напред".
  • -3
    4
    Ренегат 1
    Педалчето да го духа! И в България има университети където таксите са много по-евтини и нивото по-добро!
  • -5
    3
    фена на Путин
    Я спячелил стапандиями да пайду на сибире дамайбат у големая жопата адни чукчи с агромними паламарками! Ше им дадат по некая фмирисаная рибушка а на меня шеми дадат 3 раждясалими капейками! Да живьотза Мъдушка Рушлямия!
  • 1
    2
    ...
    Интересно каква стипендия е спечелил, като казват, че му трябват £38К за първата година. По мое време, на стипендия казвахме, когато някой друг (държавата) дава пари вместо теб, за да учиш. Сигурно просто е издържал приемния изпит, но къде къде по-яко е да кажеш „спечели ЕДИНСТВЕНАТА стипендия“.
  • -4
    1
    фена на Путин
    Който налее тези пари в него автоматично налива пари за просперитета на чужда държава, защото този мустакатко е поредният страхливец, който гледа да се омете от Бг. на всяка цена. След години ще дава интервю от някъде ще ни се подиграва и ще ни нарича руски подлоги и изостанали източно европейци без да помни кой го е придвижил напред. Аз нямам доверие на този тип, след като го огледах.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари