Българин от Молдова: Някой се опитва да въвлече страната във войната

0
„Появи се информация за евентуални действия на 9 май, властите следят ситуацията”, сподели Александър Боримечков
„Появи се информация за евентуални действия на 9 май, властите следят ситуацията”, сподели Александър Боримечков Видео: NOVA NEWS

Цели се това да стане през Приднестровието, обясни Александър Боримечков

"Някой се опитва да въвлече Молдова във войната между Русия и Украйна през Приднестровието". Това мнение изрази в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS Александър Боримечков от Фондация „Български дух”.

„Приндестровието е част от Молдова и рано или късно трябва да стане част от страната, така ще бъде много по-лесно. Кой точно иска да въвлече страната във войната не е ясно. Някои твърдят, че това е цел на Украйна, други смятат, че Русия е виновна, трети- че това са действия на вътрешни молдовски сили. Няма едно мнение по въпроса. Ние сме малка държава, искаме да живеем в мир. Този конфликт от преди 30 години в Приднестровието не доведе до нищо добро, не искаме събитията да се повтарят”, обясни той.

По думите му ситуацията в страната към момента е спокойна, като няма място за паника.

„Появи се информация за евентуални действия на 9 май, властите следят ситуацията”, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Н.Ц.В.
    Щом като ни освободят ,отново, ще издигнат мавзолея отново и ще направят нови 28 паметника на Ленин в областните градове ,и веднага ще ''експроприират '' всичко над вищаващо 20 кв. метра на човек ! Привет от Путин, самъи болшой миротворец всей планетъй !
  • 4
    1
    Щом мечката играе в съседите...
    Влязат ли в Молдова ще се намесят неизбежно Румъния, а тогава идва ред и на България. У нас гръмне ли - да му мислим ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари