Българи залагат бойлери, за да си платят почивката на морето

0
Българите все по-често залагат употребявана битова техника, за да си платят почивката на морето
Българите все по-често залагат употребявана битова техника, за да си платят почивката на морето

Българите все по-често залагат употребявана битова техника, за да си платят почивката на морето.

Според в. „Телеграф” закъсали за пари нашенци оставяли бойлери, душ-кабини и дори златните пръстени на баба си, срещу сума в брой, която им е необходима за пътуването.

Много от заложните къщи вече имали Интернет сайтове, където показват стоките си. Желаещите пък могат да залагат вещите си с куриер. Най-голямо предлагане обаче имало през зимата, когато много българи са притиснати от сметките за ток и парно.

През последните месеци големите оказионни вериги са станали много атрактивни в Интернет. Повечето са пуснали стоките си, събрани от клоновете в страната, в собствени онлайн магазини. Така могат да се видят две луксозни душ кабини, които били заложени в началото на лятото, а след това притежателите им са се отказали от тях.

Има дори хотел в Равда, оценен на близо 900 000 лв.

Предлагат се много картини, чиято цена достига 1000 лева. Има и красива дърворезба на Богородица за 33 лева, както и няколко статуетки на Буда – от 30 до 100 лева.

„Най-голямо предлагане има през зимата, когато много българи са притиснати от сметките за ток и парно. Сега парите от залозите отиват за летни ремонти и почивки”, коментират търговците.

Бежанците също залагат най-вече мобилни телефони. Много младежи пък се разделяли с лека ръка със златните пръстени на бабите си, за да си осигурят ваканция на морето или в чужбина. Грам благороден метал върви по 33 лева, разказват служители на заложни къщи пред „Телеграф”. И допълват, че при тях пристигат и стари бойлери, и нови телевизори, а наскоро дори получили и камина за дърва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари