Байдън разговаря с двама украински министри във Варшава

1
Американският президент се срещна с Дмитро Кулеба и Олексий Резников
Американският президент се срещна с Дмитро Кулеба и Олексий Резников Снимка: Getty images

Американският президент Джо Байдън разговаря днес с украинските министри на външните работи и на отбраната, по време на тяхната среща с американските им колеги, съобщиха журналисти, съпровождащи президента на визитата му в Полша, цитирани от Франс прес.

Байдън, за когото това е първа среща с високопоставени украински представители от началото на руската инвазия в Украйна, проведе неформален разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с украинския министър на отбраната Олексий Резников по време на срещата им с американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд Остин във Варшава, предава БТА.

Очаква се Байдън да заяви днес по време на реч в Полша, че "свободният свят" се противопоставя на руската инвазия в Украйна, и че съществува единство между големите световни икономики за необходимостта да бъде спрян руският президент Владимир Путин, съобщиха от Белия дом, цитирани от Ройтерс.

От там заявиха още, че в речта си по-късно днес американският президент "ще спомене съвместните усилия на свободния свят в подкрепа на народа на Украйна, за търсене на отговорност от Русия за бруталната война, и за защита на едно бъдеще, чиито корени са в демократичните принципи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари