Байдън пожела на Мъск късмет в пътуването до Луната

0
Илон Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент"
Илон Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент"

Илон Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент"

Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува компанията Тесла и направи съпоставка между нея и компанията Форд, а после пожела "много късмет" на главния изпълнителен директор, милиардера Илон Мъск в пътуването му до Луната. Всичко това дойде след изказване на Мъск, в което той изрази резерви за състоянието на американската икономика, предаде Ройтерс.

Мъск написа в имейл до ръководството на Тесла, че "има много лошо усещане за състоянието на икономиката" и заяви, че ще се наложи съкращаване на около 10 процента от служителите.

Байдън заяви, че проблемът може да е в самата компания на Мъск. "Докато Илон Мъск говори за това, Форд увеличава рязко своите инвестиции", посочи Байдън. "Форд увеличава инвестициите си и конструира нови електромобили", добави той.

"Така че, нали знаете, много късмет в пътуването до Луната", отбеляза саркастично Байдън.

Мъск отговори в Туитър с "Благодаря, г-н Президент", добавяйки линк към решението на НАСА да предостави на компанията на Мъск "Спейс екс" договор за строежа на космически кораб, който да отведе астронавти до Луната.

Това не е първата размяна на язвителни реплики между 79-годишния президент, който си признава, че понякога избухва, и 50-годишния милиардер, станал най-богатия човек в света и насочил вниманието си към политическите дебати в САЩ и Туитър.

Електрическите автомобили заемат централно място в плана на Байдън да превърне САЩ във водеща производствена сила, да се конкурира с Китай и да избегне глобално затопляне. Но той отделя повече внимание на детройтската фирма, конкурент на Мъск, отбелязва Ройтерс. От своя страна Мъск често е отправял язвителни туитове към държавния глава на САЩ, в които се оплаква, че не получава признание за постиженията си.

Миналият месец Мъск заяви, че няма повече да гласува за членове на Демократическата партия на САЩ, която според него се е превърнала в "партията на разделението и омразата". Освен това той заяви, че ще възстанови достъпа на експрезидента Доналд Тръмп до Туитър, след като получи контролен пакет от акциите на компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Off Topic
    Тръгна ли войната на телекомите в Русе? /че няма такава тема/. Вече се предлага интернет за 6 лева + пакет ТВ /не споменавам името на телекома/, не е русенски.
  • 4
    1
    Отегчен
    "50-годишния милиардер, станал най-богатия човек в света" ... значи, има ужасяващи проблеми в българското образование. Вместо да измъчвате децата с тангенси и котангенси, които на 90% няма да им потрябват и един път в живота, въведете часове по икономическа логика. Мъск теоретично има 200 и кусур милиарда, ама в акции. В хартийки. Ако тръгне да ги обръща в долари /монетаризиране/ може да разчита на около 10 милиарда кеш при късмет. Изобщо, най-богатите в света са тези които притежават ресурси, мини, земи, нещо което може да се пипне. Милиардери има и в момента в биткойн. Ама утре е Божа работа.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари