Баба Иванка чукна 100 години в Русе

0
Баба Иванка чукна 100 години в Русе
Видео: ТВН
Кметът Пламен Стоилов поздрави днес баба Иванка Иванчева по повод 100-годишнината й. Столетницата понастоящем живее в Русе при близките си, но е родена в плевенското село Телиш. Доскоро там е бил постоянният й дом, а роднините й от Русе са я прибирали само през зимата, но вече се налага тя да остане трайно тук.

Тайната на дълголетието е хапване и пийване от всичко по малко, разкриха нейни близки, като единственото нещо, което баба Иванка е избягвала през живота си, е алкохола. В редките случаи, когато го е опитвала, е било по големи празници и то в съвсем малки количества.

Баба Иванка е запазила паметта си и дори живо се интересува от актуалната политическа обстановка в страната, разказаха близките й.

Тя е работила в областта на селското стопанство, има една дъщеря, която е акушерка, а зет й е стоматолог. Съпругът й е починал преди тридесетина години. Към медицината се е насочил и единственият внук на столетницата – Николай, който е УНГ-лекар.

Оказа се, че той и кметът Пламен Стоилов са приятели от ранна възраст, но в последствие пътищата им са се разделили, тъй като единият се е насочил към медицината, а другият е станал военен.

Кметът подари на домакинята си поздравителен адрес, букет и 100 лв. От своя страна домакините се бяха подготвили с торта, както си му реда за рожден ден, както и с друга почерпка, за здраве на баба Иванка.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари