Баба Хатидже е била системно тормозена от внука си

4
"Пипито" от Голямо Враново ставал зъл, когато си пийне
"Пипито" от Голямо Враново ставал зъл, когато си пийне Видео: Русе Медиа

Внук уби баба си, след като ѝ е нанесъл побой.

Трагедията се е разиграла в село Голямо Враново, община Сливо поле. 34-годишният мъж е задържан от полицията за 72 часа.

По предварителна информация внукът системно е тормозил 82-годишната си баба Хатидже, като й прибирал пенсията. В петък вечерта, на 17 август, мъжът отново посегнал на възрастната жена, най-вероятно под влиянието на алкохол. В събота сутринта установил, че тя едва диша и подал сигнал на тел.112.

Жената била откарана в тежко състояние с линейка в спешното отделение на русенската болница УМБАЛ „Канев“, но по-късно същия ден починала. Аутопсията е показала, че са й нанесени удари върху лицето и тялото, имала е травми в областта на главата и други наранявания. Това е опровергало напълно версията на внука, че състоянието й е в резултат от падане. Мъжът незабавно е бил задържан от криминалистите и му е било повдигнато обвинение. По неофициална информация той е направил самопризнания, информира Русе Медиа.

Хората от селото се притесняват да говорят за инцидента. Споделят, че Юлкюн, известен с прякора си "Пипито", по принцип не е лош човек. Коренно се променя обаче когато е пил. Става зъл, агресивен и сприхав. Промяната в него била започнала още по време на първия му брак, когато се оказало, че детето му има здравословни проблеми. Още от преди десетина години са и първите спомени на хората от селото за побой и кавги на улицата на селото. Скоро след издевателствата, първата му жена го напуска. Само броени дни преди инцидента, го напуска и жената, с която живеел напоследък на семейни начала. Дали това е отключило отново нуждата му към алкохол и последвалата агресия върху старицата за сега не е ясно.

В дома на жената в Голямо Враново е извършен оглед от полицията, образувано е било досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК за умишлено убийство. Работата по случая продължава.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари