Аз само я блъснах

7
Така представя инцидента в русенската болница 19-годишната Иванка
Така представя инцидента в русенската болница 19-годишната Иванка Видео: Нова Телевизия

Пореден случай на агресия над медик.

 Майка на 4-месечно бебе нападна дежурната медицинска сестра в болницата в Русе. Сигнал до прокуратурата е подаден от лечебното заведение.

Инцидентът е станал около 18:00 часа вчера.

Дежурната сестра влязла в болничната стая, за да направи инжекция на 4-месечния Алекси, който бил с бронхопневмония, съобщава БТА.

Тя заварила близки на майката и ги помолила да напуснат, тъй като не било редно да присъстват в помещението. Те отказали и заявили, че ще излязат, когато манипулацията бъде извършена. 

При поставянето на инжекцията, тъй като бебето плачело и мърдало, майката не го държала добре, част от медикамента се разпръснал, което се случва нерядко. В резултат на това майката започнала да крещи, ударила два шамара на сестрата, обърнала цялата табла с медикаменти, излязла в коридора и продължила да крещи, обясни началникът на отделението д-р Ева Цонкова. 

Дежурният лекар уведомил веднага охраната, като бил извикан и екип на полицията. Преди пристигането на униформените близките вече били тръгнали от болницата. 

Цонкова обясни, че в отделението няма видеонаблюдение, но медицинската сестра е освидетелствана. Тя обаче не желаела да дава гласност на личността си. Работела в лечебното заведение от две години, преди това била медицинска сестра в друга социална институция. 

Цонкова каза още, че 19-годишната майка, която живее в русенско село, е напуснала снощи самоволно болницата, заедно с бебето си, след като полицаите са я накарали да подпише предупредителен протокол. Уведомен и отдел „Закрила на детето”, тъй като детето не било окончателно излекувано. Бебето е било в отделението от три дни и е трябвало са бъде лекувано още три.

„Ежедневно сме подложени на психически тормоз, но за първи път се случва персоналът в отделението да бъде подложен и на физически тормоз. Трябва да се промени статутът на медицинския работник. Не знам как ще мотивирам тази сестра да остане в отделението и да идва на работа”, заяви д-р Цонкова.

Самата майка Иванка Христова, която е от ромски произход, категорично отрича да е удряла шамари на сестрата, пише БГНЕС. По думите ѝ само я е блъснала и е обърнала таблата с медикаментите. Според нея сестрата се е държала грубо с детето ѝ.

„Казах ѝ по-внимателно, че детето ми не е добре, има и задух. Не може да си вземе въздуха, внимавайте как биете инжекцията. Тя не ми отговори дори, взе и заби инжекцията с всичката сила. И детето ми остана без въздух. Не съм я ударила, няма свидетели, че съм я ударила, не съм я докоснала, освен да я бутна малко и че съм ѝ обърнала подноса с инжекциите“, заяви тя.

Болницата ще съди майката заради инцидента. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари